4. 8. 2011

Do tretice všetko dobré - Pajštún 20110730

V sobotu večer sme sa s Vladom om1hi dohodli, že ráno vyrážame na Pajštún otestovať novú anténu nech sa deje čo sa deje. Ráno ma zobudil dážď klopkajúci na okno a ja som sa tešil že môžem zostať spať ďalej. Vladov odhodlaný telefonát ma vyviedol z omylu a ôsmej sme už vyrážali. Naša nepremokavá výbava dostala zabrať hneď pri vchode do lesa, bol tam cca. 15m úsek nepokosenej koprivy. Cesta prebiehala hladko až pokiaľ sme nestratili žltú značku, čo sme zistili až keď sa pred nami stratil chodník. Na druhú stranu sme objavili niekoľko stromov drienky.  
Po príchode na kopec sme si dali horúci čas medom, a pustili sme sa do stavby antény - FUCHS 40m. Anténa chodila krásne, signály boli silné. Prebiehal práve IOTA contest, ktorého sme sa neplánovali zúčastniť. Nakoniec sa podarili dve SSB spojenia, z čoho jedno bolo s Francom I5KAP, ktorý vysielal s výkonom 500mW. 
Po viac ako hodine, už pekne vymrznutí sme sa rozhodli to zabaliť a vrátiť sa domou. 

Test antény dopadol dobre a overili sme, že Fuchs anténa je vhodná na portejblovú prevádzku. Dá sa jednoducho postaviť, nie je potrebný taký dlhý koaxiál, a hlavne nie je potrebné mať koaxiál v najvyššom mieste antény ako pri Invertovanom Vee, čo stavbu na tenkom teleskope značne komplikuje.



  

  

  

  

Žiadne komentáre: